top of page

Go for flow....

Bijgewerkt op: 15 mei 2023


Het werd een nostalgische ochtend, deze ochtend. Onze oudste dochter kreeg een herinnering op haar telefoon van één van de prachtige watervallen die we bezochten in 2019 tijdens onze wereldreis: de Florence Falls in West-Australië.


Mijn God, wat verlang ik er naar om terug te gaan. Om met ons gezin nog meer van dit soort herinneringen te creëren.Ik hou enorm van water. En juist daardoor sta ik vaak veeeeeel te lang onder de douche. Stromend water brengt bij mij ook een stroom in beweging. Het brengt me in voeling met de present moment, doet ook absoluut iets met mijn gelukshormoon en zorgt voor zoveel dankbaarheid. Niet in de eerste plaats voor mijn lijf die het water mag ervaren, ook voor het water zelf dat me zoveel laat zien en voelen.


Het is vaak water wat me bij nederigheid brengt. Het stroomt altijd neerwaarts, naar het diepste punt. Wast alles wat het tegenkomt en zuivert vervolgens op dat diepste punt. Water helpt me enorm om naar binnen te gaan en af te dalen. Letterlijk ook, in mijn lijf. Mijn gedachten stoppen, ik ga in overgave. Ik voel mijn lijf en ik adem.


En dan gebeurt het zo vaak: moeiteloos komt inspiratie binnen, kan ik voelen wat ik te doen heb en hoe. Niet meer bedenken wat ik moet doen, niet vanuit wilskracht aan mijn computer gaan zitten. Nee, gewoon even meestromen, me (nederig) openen en vooral zijn. En vanzelf wordt het helder dan in mij. Hoe wonderlijk is dat niet!


Hoe creëer jij ruimte om het door je heen te laten stromen? Wat brengt je bij je inspiratie en je hart? Telkens je het vertrouwen dreigt te verliezen in wie je bent en wat je te bieden hebt, ga er terug naar toe. Want hoe goed je alle ondernemerskennis en tools ook kent, succesvol ondernemen staat of valt met het vertrouwen in jezelf, het staan voor je waarde en het intunen op de bron en op cyclische energie. Ondernemen is in feite ervoor zorgen dat je jezelf niet in de weg staat, maar juist ruimte kan maken zodat het kan doorstromen.

Dus... Go for flow. Eerst in je en vervolgens volgt het buiten je.Bezielde groeten

Liese25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page