top of page

Gun jij jezelf tijd om te groeien als ondernemer?


Ondernemen kan behoorlijk uitdagend zijn. Veel acties ondernemen maar weinig resultaat boeken, het is iets waar iedere ondernemer door gaat.


Zijn die acties dan zinloos geweest? Maar nee! Allesbehalve. Wel is het goed om stil te staan bij wat je wilt bereiken met al je acties en of dat wel goed in afstemming is met het resultaat dat het zal brengen.


Veel ondernemers delen vaak op sociale media in tijden van lancering over hun aanbod. Vaak is dit ook een eerste stap in het durven zichtbaar worden. Dus super! Dat is winst... Het is uiterst belangrijk om zichtbaar te (durven) zijn als ondernemer. Dus bracht het niet het gewenste resultaat? Wees mild voor jezelf, je bent een drempel over gegaan in zichtbaarheid.


Nu hoor ik je denken: maar het bracht geen inschrijvingen. Misschien raakt het wel een onzekerheid in je. Ben ik wel bedoeld om te ondernemen? Heb ik wel iets te bieden? ... Even voor de duidelijkheid: in de overgrote meerderheid scheelt er niets aan het aanbod. De frictie zit op een ander vlak. Sociale media zijn niet bedoeld om te verkopen.

Sociale media zijn bedoeld voor je zichtbaarheid, zodat mensen je leren kennen, geïnspireerd kunnen geraken van je, goesting krijgen om naar je website door te klikken en daar in te schrijven op je nieuwsbrief,... Je blijven volgen, je posts lezen omdat ze triggeren, even iets onder je posts schrijven of deze delen...


Met andere woorden, sociale media geven je de mogelijkheid om creatief te zijn, om te delen. Letterlijk en figuurlijk. En daardoor werk je aan de relatie met je potentiële klanten. Want die relatie is nodig om mensen enthousiast te maken voor je aanbod. Verkopen doe je dus bij je 'warme' contacten, bij die mensen die je al interessant vinden. En dat gebeurt op basis van de relatie die je met je klanten hebt opgebouwd.


Dus geef niet op, durf steeds authentieker zichtbaar worden, investeer in de relatie, stel alleen de verwachtingen rondom je resultaten bij. Ondernemen is stap voor stap groeien in de richting van wie jij bedoelt bent te zijn en wat jij te doen hebt.


En onderweg krijg je ook nog eens de kans om warm, wakker en wild om te gaan met alles wat in jou aangeraakt wordt en nog heling nodig heeft: de zelfkritiek, de onzekerheid, de ....


Enjoy the ride!Ps: Inspiratie nodig deze zomer? Check zeker eens het 'Rise and Shine aanbod', een aanbod dat je zal inspireren om je hart, je passie en je ziel te volgen.


Het rise and shine programma neemt met jou een dive in thema's die aan je verlangen raken, die de belemmeringen zichtbaar maken en je stimuleren om je waarde te erkennen. Het programma begeleidt je ook in het verfijnen van je doelgroep, die mensen waar jij moeiteloos jouw energie en bezieling kan laten doorstromen om ze zo op weg te helpen. Het geeft je de tools om jouw goud te vertalen, in je vuur te gaan staan en helemaal te stralen.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page