top of page

Ho'oponopono jezelf naar succes


Dat ik niet overdreven heb, zo zei ze... "Ondernemen is werkelijk een vergrootglas op al mijn blokkades, angsten, onzekerheden, twijfels, ... en al zeker nu in aan het lanceren ben."


Ze creëerde een prachtig programma. Moeilijk was dat niet geweest. Ze stemde zich af, ging in overgave en kreeg de inhoud en de teksten bijna als vanzelf doorgeflowd op magische momenten. Ik mocht het inkijken en it was mindblowing wat deze mooie, wijze, jonge vrouw had vormgegeven.


Maar nu hapert het. Op het moment dat ze dit wil naar buiten brengen.

Nu vertoont ze uitstelgedrag, twijfelt over de content, aarzelt over de prijs. Vlucht van de next stap: zichtbaar worden en haar creatie 'verkopen'.
Ik zie het heel vaak bij ondernemers en om heel eerlijk te zijn: ik herken het ook bij mezelf.

Je legt je hart en ziel in je wat je creëert, weet zo goed waarover je het hebt omdat je het vaak zelf helemaal doorwerkt hebt of omdat je er van nature een diep weten rond hebt. En zolang dat in de veiligheid van je eigen werkplek kan: ca va... Maar van zodra het naar buiten mag (moet?)... dan voel je je kwetsbaar. Dit gaat over zoveel meer dan wat je gemaakt hebt. Dit gaat ook over wie je bent.


Juist dit moment is cruciaal. Hier zit enorm veel potentie. Een kans die je kan doen groeien, niet alleen als ondernemer, minstens zoveel als persoon. Wat zich hier laat voelen: de onzekerheid, de angst, de twijfel,... dat is enkel iets wat het ondernemen nu aanraakt maar wat al veel langer in je systeem zit.


Dit moment wil je niet missen, hoe lastig soms ook. Je wilt het niet verdringen, compenseren, er van weggaan door dan maar niet te ondernemen, je prijs naar beneden te halen, maar een halve lancering te doen,...


Dat wil je niet.


Want wat het oproept zal zich toch weer aandienen. Mogelijks in een andere vorm.


Dit is een moment om met beiden handen, je volledige lijf en een open hart te ontvangen. Dankbaar dat zich hier iets spiegelt wat jou al vaak heeft geblokkeerd.


En laat dat nu de essentie zijn van wat we hier komen doen. Ons bevrijden van al die blokkades, landen in ons pure zelf. In onze eigen bron. Zonder scrupules en kapsones. In pure eenvoud en vanuit volle aanvaarding.


De Hawaiiaanse oeroude traditie maakt gebruik van de Ho'oponopono bij het opruimen van blokkades, belemmeringen, ziekte enzovoorts... Daarbij wordt de buitenwereld gezien als een weerspiegeling van de binnenwereld. Alles wordt in dank ontvangen en in de binnenwereld opgelost. Niet langer in de laterale relaties, maar dicht bij jezelf. Met vier prachtige zinnen:


Het spijt me - dat ik dit niet eerder zag, dit niet eerder geheeld heb. Dat ik hierdoor mezelf en de ander tekort heb gedaan en patronen zich liet herhalen.

Vergeef me - voor wat het met jou en met mezelf heeft gedaan. Voor het niet beschikken over de sleutels om van binnenuit te groeien

Dankjewel - dat ik het op dit moment (h)erken en dankjewel dat het me nog een keer wordt voorgehouden zodat ik het kan helen vanuit mezelf

Ik hou van je - van mezelf, van wat zich hier laat zien en van wie of wat het me toont. Ik hou van je omdat je het me toont. En ik hou van me omdat ik het zie dat het me getoond werd.


Niet alleen zal deze Ho'oponopono rust brengen in je systeem door je laag voor laag te bevrijden van alle blokkades. Het helpt je ook enorm te focussen. Het laat je toe met de wind mee te ondernemen, in de stroom van wat zich aandient, zonder daarin te verdrinken of aan wal te blijven staan (kijkend naar al die ondernemers die zich wel durven laten zien).


De ho'oponopono helpt je om vanuit je hart toch de volgende stap te zetten. En jezelf te laten zien, in al je schoonheid, met wat je gecreëerd hebt en waar je heel veel mensen mee wilt inspireren. Het sales gedeelte van je onderneming wordt hiermee eigenlijk een degelijke training om ten volle te stralen zoals je bent. En die campagnes te doen, de gesprekken te plannen en helemaal te groeien in jouw succes.


Klaar om ook te stralen?

Rise and Shine - een online traject dat je inspireert om van uit je hart, je passie en je ziel een bloeiende onderneming te creëren.


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page