top of page

Ondernemen zonder te pushen


Ik hou er niet van om constant zichtbaar te zijn, ik hou er niet van om heel veel in de actie te gaan om toch voldoende mensen in mijn trajecten of workshops te krijgen. Ik hou echt niet van pushen. Wie mij volgt, kan dit beamen.


Het is ook eigenlijk waar ik op afhaak bij anderen. De ene post na de andere over hoe je financieel vrij kan zijn, hoe je je droomleven kan creëren door anders te gaan ondernemen, hoe je met Instagram naar 500 K kan gaan in slecht enkele stappen, gratis challenges, masterclasses,... Ik geloof het zo vaak niet en ik zie velen net het tegenovergestelde doen van wat ze verkondingen. Veel is naar buiten gericht en ik ben net zo geboeid in die beweging naar binnen om het van daaruit te laten ontstaan. Om het van daaruit in beweging te brengen. Authentiek, dicht bij jezelf en ten dienste van jezelf. Als ik dan die algoritmes bezig zie en hoe mensen die proberen voor zich te laten werken, dan voel ik vooral dat ik dat zelf niet op die manier wil. It's just not me.


Dat betekent niet dat ik zomaar lukraak onderneem. Helemaal niet. Onze onderneming is wel degelijk strategisch opgebouwd. We hebben een degelijke bedrijfspiramide, we zijn zeer zeker zichtbaar maar niet om te pushen. Ik hou ook enorm van marketing maar op mijn eigenste manier.


Ondernemen heeft voor mij te maken met ten volle leven en van daaruit inspireren. Met de flow van je eigen leven volgen. Daarom dat ik me in het ondernemen baseer op cyclische wijsheden. Deze cyclische kennis brengt me zo in voeling met wie ik eigenlijk ben en wat ik wanneer te doen heb. Dus wanneer ik zichtbaar wil zijn en hoe. Wanneer ik een workshop of traject wil geven en waarom.


Er gaat geen mail de deur uit die niet is doorgestroomd (meestal komt de blauwdruk van mijn mails of van onze programma's in mijn reflectieve fase, nogal vaak 's ochtends net voor het wakker worden of onder de douche). Ik bedenk de inhoud niet, ik ontvang ze. Dat geeft een heel mooie conversie. Vorige week stuurden we een mailtje uit rondom 'zien zonder ogen', een workshop die we organiseren met Iris Huizing. Zij leert kinderen geblinddoekt lezen. Ja echt! Zoek haar maar eens op. Het ligt helemaal in lijn met ons interessegebied. Anyway, binnen de twee dagen hadden we 12 deelnemers (waarmee de workshop eigenlijk vol zat. Maar omwille van de hoge interesse liet Iris ons weten dat er nog 4 mensen extra kunnen inschrijven). En deze manier van lanceren en voldoende deelnemers hebben is voor ons geen uitzondering. Heel heel vaak hebben we een volle groep op basis van één mail, tenminste: als het doorstroomt. Al we creëren vanuit liefde ipv uit de mind, schaarste, naar buiten gerichte doelen.


Een onderneming hoort een verlengde van je leven te zijn, zo zie ik het. Of anders gezegd, ze helpt je ten volle te leven. Als het helemaal stroomt in je leven, dan komt daar de stroom in je onderneming uit verder. En is niet ieders doel om ten volle te leven? Dat de onderneming daar een middel toe is?

Als je onderneming niet de vorm krijgt die je wilt is dat dus een kans om te kijken wat op dat moment echt aan de orde is. Het leven heeft altijd gelijk. Soms heb je eerst aan de fundamenten te werken, je relatie, je gezin, het helen van belemmeringen en patronen die je klein houden, meer ruimte maken voor vrouwelijke energie, durven voelen wat je werkelijk te doen hebt, waar je werkelijk blij van wordt,...


Soms heb je te kiezen voor leven in plaats van bezig te zijn met hoe je zal overleven.

Je uitgenodigd voelen om naar binnen te spiralen, ik schreef het al eerder, om van daaruit te finetunen. Daar bewust mee bezig zijn en dan van daaruit ondernemingskennis toe passen (zoals het juiste verdienmodel, je bedrijfspiramide, marketing die echt bij jou past, je werkelijke doelgroep aantrekken,...) is zo een winnende combinatie omdat het je op meerdere niveaus veel brengt.


Dat is waar mijn trajecten over gaan. Niet in 1,2,3 naar buiten gericht zijn en focussen op uiterlijk succes. Maar eerst verfijnen, voelen, fundamenten leggen terwijl je al bezig bent met de mindset van een bezielde ondernemer. Vertragen, verstillen. Jezelf, je lijf, je cyclus en de verbinding met het groter geheel leren kennen en hierop durven vertrouwen. Bepalen wat succes werkelijk voor je is, wat houdt dat echt voor je in. (het ligt veel dichter bij jou dan in de cijfers die je behaalt hoor). Het is een samenwerking aangaan met jezelf, want het doel is dat jij kan groeien, ten volle jezelf mag worden en vanuit die overvloed mag delen, leven en ondernemen.


De essentie voor ons is de flow van het leven volgen. Dat zijn we al sinds mei weer ten volle aan het doen. Op dit moment is er zoveel aan het shiften in ons leven. Al een tijdje voelen we de (collectieve) uitnodiging om onze tribe te vinden, om anders te gaan leven. Meer in de natuur, verminderen, met de nadruk op zijn in plaats van op doen. Belangrijke drijfveren daarin zijn onze gevoelige kinderen en wat zij nodig hebben.


Het is wonderlijk hoe alles op zijn plaats is gekomen. We vonden een nieuwe homebase in Gent (nee, dat is geen natuur), maar ze maakt het mogelijk om heel veel in de natuur te zijn met onze camper. Ze maakt het ook mogelijk om minstens drie dagen in de week samen met andere gezinnen onze jongste te lifeschoolen, in de natuur. Zoals het steeds gaat in ons leven, volgen we de golven. En de golf die nu komt nodigt uit om in de toekomst meer bezig te zijn met bezield leven in plaats van bezield ondernemen.


Dus wil je graag nog door mij/ons geïnspireerd worden in het ondernemen vanuit bezieling en cyclische wijsheid, dan is nu het moment. Ik start een traject bezield en cyclisch ondernemen op 12 en 13 oktober. Zoals het nu voelt is het voorlopig weer even het laatste traject. Er dient zich namelijk een deep dive aan in ons eigen leven naar anders gaan leven, terug naar de zijnsmodus, het voelen, het delen met elkaar.


Omdat ik de uitnodiging kreeg om nog een traject te starten (als projector zijn die uitnodigingen fundamenteel in mijn manier van ondernemen) ga ik nog één keer alles met mijn volle hart en goesting doorgeven. Dus als je het voelt, je bent zo welkom!

Ik vroeg even aan de huidige deelnemers van het traject wat het traject hun brengt. Hier zijn enkele van hun antwoorden:


Mij brengt het een inspirerende ruimte om mijn vrouwzijn en kwaliteiten nog meer cyclisch in te zetten in mij onderneming zodat ik energieker en doelgerichter vorm kan geven aan mijn creativiteit en aan mijn onderneming. Er kwam een opstart van een nieuwe vorm en zelf van een heel jaartraject. En het heeft invloed op de rest van mijn leven, ik ervaar meer balans en kan op een meer verbonden manier, met mezelf, mijn why in de wereld brengen. - Rebka van Spiritdancer
Instappen in dit traject brengt zoveel! Een schat aan informatie, input, tips rond het ondernemen die veel verder reiken dan het commerciële en waarvan ik voor de start van het traject niet eens weet van had. Soulmarketing bv. Ook na het traject kan ik met dit alles aan de slag blijven en er steun uithalen. In combinatie met een dieper contact en begrip van die prachtige maan above en within us die je kan inzetten om met die waaier aan de slag te gaan. Een heel warm menselijke aanpak, een beetje alsof Liese met haar wijze raad en woorden op je schouders zit en ten gepaste tijden iets influistert waarmee je terug verder kan in je groei, zowel al mens als als ondernemer. Ook heel fijn om in een tribe van bezielde ondernemers te zitten die elkaar mee volgen in hun proces, die inspireren, verbinding geven, het plezier in ondernemen delen maar ook de onzekerheden die erbij komen kijken. Heel dankbaar voor m'n JA. - Emmy van Barrevoets
Voor mij gaat het over de herkenning van de energie van de maan. Als man heb ik zelf geen maancyclus, maar intuïtief voel ik eigenlijk wel die energie. Hier ben ik bewust van geworden en kon ermee leren omgaan in het dagelijks leven. Het is voor mij zowel een bevestiging als een geruststelling dat het soms niet stroomt, dat er een waterval aan ideeën kan doorstromen op specifieke momenten, dat er momenten van drive zijn, dat pauzes nemen mag, dat... en nog zoveel meer om in te zetten en om dankbaar voor te zijn. Gunter - De leeuw woodworks


Wil je graag deelnemen met die voorlopig laatste live traject Bezield Ondernemen, neem even contact met mij op. Dan kijk ik met je mee of nu het goede moment is.


Veel liefs


Liese


Ps: Volgde je al eens het traject maar wil je repeaten of terug in een tribe zijn van bezielde ondernemers. Check het Flow&Grow aanbod. Voor de prijs van 3 individuele coachsessies kan je terug deelnemen aan het volledige traject ;).


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page