top of page

Timing en resonantie

Ik heb de afgelopen jaren tal van ondernemers mogen begeleiden om vanuit bezieling en in synchroniciteit met natuurlijke ritmes te ondernemen. Niet dat al die ondernemers plots pijlsnel een stromende onderneming hadden of meteen een omzet konden maken om van te duizelen, dat niet.


Het kan wel en het gebeurt ook. Wat super is en wat ik iedereen gun. Maar dat is niet het eerste doel. Het allerbelangrijkste is connectie. Connectie met jezelf.


Wat opvalt is dat de groei spiraalsgewijs is, eerst naar binnen. Het is een beweging die heel centerend is, naar de kern gaat. Een beweging naar veel meer authenticiteit, naar verbinding met hun hart. Met echt doorvoelen en doorleven waar je voor staat. En 'on the way' alles aankijken wat er leeft en kan opgeruimd worden. Want believe me, het naar binnen spiralen brengt je met veel in contact: onrust, frustratie, minderwaardigheid, onzekerheid, de pusher in je....


Meestal weten we wel wat we hier komen doen en wat we te doen hebben. We weten dat, cognitief, maar voelen dat nog niet altijd in elk van onze cellen. We pushen het op wilskracht. Gaan te vaak en te snel in de actie en krijgen daardoor niet die resultaten die we voor ogen hebben. Of we krijgen de resultaten wel maar om daar te geraken moeten we zo goed als constant in de actie blijven. Er is geen sprake van moeiteloosheid, er ontbreekt iets cruciaals: resonantie en timing.


Dat is waar het in onze trajecten om gaat: om wat je te bieden hebt of hier te doen hebt te laten resoneren. Met wie jij bent, werkelijk bent. Om wat je te doen hebt in lijn te leggen met je leven. Dat is wat zo belangrijk is. En dat is wat zo belangrijk wordt voor de toekomst, als je het mij vraagt. Dat we de focus verleggen van werken naar leven. Van buiten naar binnen. Het gaat echt om ons, meer dan ooit.


Het is voor mij zo'n omgekeerde beweging geworden om eerst bezig te zijn met werken en dan pas met leven, iets wat voor zoveel mensen de realiteit is. Alles draait rondom het werk, rondom voorzien in levensonderhoud. En als er tijd over is - als er tijd over is - dan is er tijd voor jezelf (na het gezin, de kinderen, de zorg voor anderen,....). Voor wat je voedt. Dit is niet waarvoor we hier zijn! We hebben dit echt in lijn met elkaar te brengen.


Wil je niet dat je marketing en je sales doorzichtig aanvoelen, dan heb je hier echt tijd - prioriteit - aan te geven. Zodat mensen connectie voelen met jou; Zodat je samen met je aanbod magnetisch kan zijn. Zodat het leven ook klopt voor jou. Want als het niet klopt dicht bij jezelf, in je eigen veld, je relaties, je gezin,... dan zal het ook niet stromen in je onderneming. En dit is misschien een confronterende realiteit, maar het is zo'n ongelooflijke lifechanger als je dit als uitgangspunt mag nemen en eerst aan het fundament aandacht mag geven.
Timing is heel belangrijk. We kunnen de zaken niet forceren. Onze courgetteplant zal niet meer en sneller vruchten dragen door er aan te trekken. Integendeel.

Ze zal dat wel doen door de juiste plaatsing, door tijd en aandacht, door een goede voedingsbodem, door het wegnemen van de ruis errond...


Timing is iets wat heel inherent in ons aanwezig is maar waar we collectief de verbinding mee verloren zijn omdat we ons veeeeeeel te lang geschikt hebben in een lineair tijdsmodel. Terwijl tijd echt cyclisch is. Het is een geschenk aan jezelf als je hier leert op vertrouwen en als je jezelf durft de tijd en ruimte geven om de beweging heel bewust naar binnen te maken.


Ik zie heel wat ondernemers constant 'aan' staan. Veel posten, heel druk op sociale media. Soms heb ik echt respect voor hun niet aflatende energie. Maar meestal voel ik vooral blijheid en dankbaarheid dat wij anders kunnen ondernemen. Dat wij, juist door heel trouw te zijn aan wie we zijn én door steeds te kiezen voor waar het leven ons op uitnodigt, in een flow komen waarbij we ongelooflijk gesteund worden door iets wat veel ruimer is dan onszelf. Hoe dichter wij bij ons hart aanwezig zijn en van daaruit ook geven, hoe magischer de dingen die op ons pad komen. Wat een gedragenheid mogen wij ervaren. Timing...


Timing, hand in hand met voor mij steeds belangrijker wordende 'V's'.

  • Vertragen

  • Verstillen

  • Verbinden

  • Vertrouwen

  • Vieren


Op dit moment coachen Alexander en ik 10 ondernemers doorheen een live traject van 3 maanden. Wat een schoonheid is zich in die groep aan het ontvouwen. Niet alleen zijn deze ondernemers allen veel dichter bij zichzelf gekomen, velen namen de tijd en ruimte om het van binnenuit te laten ontpoppen. Resultaten zijn niet alleen merkbaar in hun cijfers, maar vooral ook in hun uitstraling, hun klankkleur, het kunnen ontvangen van de juiste teksten op het juiste moment, het voeden van hun goesting om hun leven en hun onderneming te laten samenvloeien,...


Diep diep dankbaar dat we getuige mogen zijn van hun proces van verstilling en vertraging waaruit zoveel verbinding en vertrouwen is voorgekomen in wat ze te doen hebben. En wat hebben ze ondertussen al veel te vieren!


Ondertussen werden ook wij terug uitgenodigd om een nieuw traject te starten in oktober. Heerlijk is dat, want we zijn beiden projectors en we werken ook het best als we uitgenodigd worden. Nog zoiets dat een fundamenteel verschil brengt in je manier van ondernemen: je human desing.


Met veel goesting gaan we dat terug samen doen. Je kan er nog bij zijn als je het voelt, er zijn nog 4 plaatsen. Ben je al ondernemer en gun je jezelf de kracht van een groep om te leren over timing en resonantie, om meer in afstemming te komen met jezelf, om te leren over het ritme van cyclussen en wat dat voor jou kan betekenen? Gun je jezelf om je leven en onderneming als een verlengde van elkaar te zien? Om te doen wat VOOR JOU goed voelt en te ondernemen vanuit een diep vertrouwen in jezelf? Voel je dat je het graag anders wilt doen, vanuit authentieke communicatie en met zo min mogelijk marketingtrucjes en online aanwezigheid? Je bent welkom! We nemen je heel graag mee in wat voor ons heel goed werkt.


Alle info over dit livetraject van je hier.

Volgde je al een meermaandentraject en wil je in de flow & grow blijven, check dan zeker ons interessant vervolgtraject. Zo blijf je ook verbonden op een tribe die voor jou heel voedend is.Veel liefs


Alexander & Liese


Ps: Waar ons leven op dit moment heen flowt en waar we prioriteit aan geven?

Aan het vinden van een nieuwe plek om ons te wortelen, dicht bij de natuur. Om vanuit eenvoud en hopelijk in de toekomst vanuit een community te kunnen samenleven. En aan het uitbouwen van een lifschool/ worldschool/unschoolproject samen met Griet Mertens en Patricia Proot. Een project voor (onze) kinderen waarbij ze helemaal mogen vertrouwen op wat ze zelf met zich meebrachten en van daaruit kunnen ontpoppen. Met respect voor die krachtige 'V's'.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page